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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  25/04/2001
Data da última atualização:  25/04/2001
Autoria:  ARAUJO, R. da C.; BENECKE, I.; ABIKO, C. Y.; SILVA, E. A. M. da; GASPAROTTO, L.; LIEBEREI, R.
Título:  Root characteristics of Bactris gasipaes H.B.K.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  In: LIEBEREI, R.; BIANCHI, H.; VOB, K., ed. Proceedings of the third SHIFT-Workshop, Manaus march 15-19, 1998. Bonn: Bundesministerium fur Bildung und Forschung, 1998. p.359-371.
Idioma:  Português
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF26995 - 1ADDPL - --LV19911999.00445
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  11/09/2012
Data da última atualização:  11/09/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVEIRA, K. C. da; GUERRA, N. B.; LIMA, L. L. de A.; ANDRADE, S. A. C.; PEREIRA, G. E.
Afiliação:  Karina C. da Silveira, UFPE; Nonete B. Guerra, UFPE; Luciana L. de A. Lima, UFPE; Samara A. C. Andrade, UFPE; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV.
Título:  Tropical Brazilian wines: influence of the cultivar and rootstock on the characterization and stability of in bottles.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: [s.n.], 2012.
Páginas:  Não paginado.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
ISSN:  2304-7992.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo. IUFoST 2012.
Conteúdo:  Given the importance of phenolic compounds for the quality of wine, tropical wines prepared from Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon and Marselan grown over different rootstocks were characterized and evaluated for their stability during 12 months of storage in bottles. The wines, prepared under identical microvinification conditions and stored in a wine cellar acclimatized to 18° ± 1ºC with a relative humidity of 60%, were characterized with respect to their phenolic compositions and chromatic characteristics and were monitored during storage. The samples differed significantly in their phenolic compositions and chromatic characteristics. The Syrah/1103-P displayed greater total polyphenols, total anthocyanins and total tannins contents, although the Tempranillo/IAC-313 displayed greater color intensity, which demonstrates the influence of the cultivars and the rootstock. During the bottle aging process, the wines of the 1103-P rootstock, with the exception of the anthocyanin contents, displayed greater stability in the contents of other phenolic compounds and the tonality. The results of the present study demonstrate the importance of the evaluated parameters as a tool for the classification and discrimination of the wines prepared with Vitis vinifera L. grow over different rootstocks.
Palavras-Chave:  Brasil; Caracterização; Estabilidade; Grape; Porta-enxerto; Vinho tropical; Wine.
Thesagro:  Análise organoléptica; Análise química; Enologia; UVA; Variedade; Vinho.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV14110 - 1UPCRA - CDCD00286
CPATSA50545 - 1UPCRA - CD886
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